Αν εξαιρέσει κανείς την προφανέστατη απάντηση της «Δύναμης της αγάπης» (!), γενικώς ως μαγνητισμός χαρακτηρίζεται το φαινόμενο κατα το οποίο κάποια υλικά μπορούν να ασκούν ελκτικές ή απωστικές δυνάμεις σε άλλα υλικά, δυνάμεις που οφείλονται στην κίνηση ηλεκτρικών φορτίων.

Πριν νιώσεις ικανοποιημένος από την απάντηση που μόλις έλαβες, στο απόσμασμα από τη συνέντευξη που ακόλουθει, ο Ρίτσαρντ Φέινμαν, ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς, ο οποίος τιμήθηκε και με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά του στην Κβαντική Μηχανική, εξηγεί σε έναν μη επιστήμονα πόσο δύσκολο είναι να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις σε γενικές γραμμές!

Από τη σειρά τηλεοπτικών εκπομπών BBC «Fun to Imagine» (1983).

El AntiguoΦυσικήβίντεο,ηλεκτρομαγνητισμός,μαγνητισμός,Φέινμαν,φυσικήΑν εξαιρέσει κανείς την προφανέστατη απάντηση της 'Δύναμης της αγάπης' (!), γενικώς ως μαγνητισμός χαρακτηρίζεται το φαινόμενο κατα το οποίο κάποια υλικά μπορούν να ασκούν ελκτικές ή απωστικές δυνάμεις σε άλλα υλικά, δυνάμεις που οφείλονται στην κίνηση ηλεκτρικών φορτίων. Πριν νιώσεις ικανοποιημένος από την απάντηση που μόλις έλαβες, στο απόσμασμα...Publica fama non semper vana