Το Σάββατο που μας πέρασε  (03.06.17) στο γήπεδο του Παπαφίου, έλαβε χώρα ο φιλικός αγώνας ράγκμπι μεταξύ της τοπικής ομάδας των Lions και της Βέλγικης BBRFC Celtic.

Ο αγώνας ήταν πραγματικά μια γιορτή του αθλήματος και οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό αποτυπώνεται και στο σκορ 58-45 (ιδιαίτερα μεγάλο σκορ για ράγκμπι).

Η ώρα προσέλευσης ήταν στη μία και έτσι οι φανς είχαν την δυνατότητα να δουν και το ζέσταμα των ομάδων. Ο αγώνας άρχισε περίπου στις δύο και διήρκεσε μιάμιση ώρα (δύο ημίχρονα των 40 λεπτών με ένα 10λεπτο διάλειμμα).

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και τα πρώτα 20 λεπτά ήταν πραγματικό ντέρμπι, αλλά μετά από αυτά η απόδοση της Celtic έπεσε αρκετά και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Lions και το ημίχρονο τους βρήκε να είναι μπροστά με 33-15.

Αλλά όποιος είχε ξεγράψει την Celtic ήταν γελασμένος. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι Lions μπήκαν μουδιασμένοι και το πρώτο τέταρτο τους βρήκε να είναι πίσω με 33-35. Και οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το παιχνίδι πήγαινε στον πόντο μέχρι περίπου 10 λεπτά πριν την λήξη οπού οι Lions πήραν ένα σαφές προβάδισμα και τελικά επικράτησαν με 58-45.

Αλλά σε τέτοια παιχνίδια πολύ μικρή σημασία έχει το σκορ. Μετά την λήξη του αγώνα οι δύο ομάδες έδωσαν τα χέρια, ακολούθησε η κοινή φωτογραφία και μετά ένα μεγάλο πάρτι με μουσική, φαγητό και μπίρες.


Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και εμείς θα είμαστε εκεί και στους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας. Εσείς μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα των Lions και της Celtic στο facebook, να τις ακολουθείτε και να έρθετε στον επόμενο αγώνα ράγκμπι κοντά σας για να νιώσετε και ‘σεις λίγο από αυτή την μαγεία.

Οι σελίδες των ομάδων στο facebook: Thessaloniki Lions & BBRFC Celtic
Μέχρι τότε να είστε καλά και να αγαπάτε το ράγκμπι και τον αθλητισμό