Press "Enter" to skip to content

Η United έδιωξε από πτήση έναν “πιο ενοχλητικό” επιβάτη

Λίγες βδομάδες μετά το περιστατικό που συγκλόνισε τον πλανήτη, με άνδρες ασφαλείας να απομακρύνουν ως κακοποιό στοιχείο έναν επιβάτη της αεροπορικής εταιρίας United που απλώς καθόταν στη θέση του και απλώς ήθελε να πάει στον προορισμό του, η ίδια εταιρία απομάκρυνε ακόμα έναν επιβάτη με τη βία, όμως αυτή τη φορά οι αντιδράσεις δεν ήταν παρόμοιες.

Πριν λίγες βδομάδες, το περιστατικό που αφορούσε τον βιετναμέζικης καταγωγής γιατρό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον επιχειρηματικό κολοσσό να βλέπει ακόμα και τη μετοχή του να χάνει αξία στο χρηματηστήριο. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν παρόμοια.

Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης φορούσε …ένα καπέλο της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους συνεπιβάτες του. Οι επιβάτες του αεροπλάνο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη Σαγκάη, μάλιστα, ζητούσαν από τους υπεύθυνους “να τον οδηγήσουν στη φυλακή” όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε κάθε περίπτωση, τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά που κάνουν το γύρο του κόσμου και αφορούν τις συνθήκες των πτήσεων και την αντιμετώπιση επιβατών (καθώς δε μπορούμε να έχουμε γνώση για ό,τι προηγήθηκε) αποτελούν ανησυχητικό φαινόμενο, με τις αεροπορικές εταιρίες να αυξάνουν συνεχώς τον αυταρχισμό τους και την ασυδοσία τους απέναντι στα δικαιώματα των πελατών-επιβατών τους.