Press "Enter" to skip to content

Όταν ένα γήπεδο τραγουδάει για “το παιδί με το βρακί”

Έχετε βρεθεί ποτέ σε γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσετε κάποια αθλητική διοργάνωση, παγκοσμίου επιπέδου και να ακούτε ένα σύνθημα για ένα …παιδί με το βρακί; Ε λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα πολλά ωραία και παράξενα που μπορούν να συμβούν σε μια διοργάνωση ράγκμπι και μάλιστα ένα παγκόσμιο τουρνουά rugby sevens.

Για να μπείτε στο κλίμα, το rugby sevens είναι ένα είδος ράγκμπι που παίζεται με 7 παίχτες σε κάθε ομάδα, σε 2 ημίχρονα των 7 λεπτών. Η διαφορά από το ράγκμπι είναι ότι το άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά πολύ δημοφιλές σε πολλές χώρες άθλημα, παίζεται με 15 παίχτες σε κάθε ομάδα, σε 2 ημίχρονα των 40 λεπτών. Η μικρή διάρκεια των αγώνων, επιτρέπει τη διοργάνωση τουρνουά με τη συμμετοχή πολλών ομάδων μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και αυτή η έκδοση του ράγκμπι, για τον ίδιο λόγο, επιλέχθηκε να βρίσκεται και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Κυριακή 14 Μαΐου, διοργανώθηκε στο Παρίσι η δεύτερη μέρα του τουρνουά της Γαλλίας για το Rugby Sevens World Series, που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο, στην οποία συμμετέχουν οι 16 καλύτερες εθνικές ομάδες. Στα τουρνουά του World Series, ο κόσμος συνηθίζει να το γλεντάει για τα καλά, ενώ πολλοί φίλαθλοι διεξάγουν ένα ιδιότυπο cosplay στις εξέδρες των γηπέδων.

Στη γωνία του σταδίου Jean Bouin, λοιπόν, είχαν πάρει θέση οι πιο ένθερμοι …γλετζέδες του τουρνουά, μεταξύ των οποίων και ένα “παιδί” που είχε φορέσει ως κάτω ένδυμα μόνο το εσώρουχό του. Το συγκεκριμένο παιδί ανέλαβε σχεδόν αυθόρμητα θέση οργανωτή στην κερκίδα, όμως η αμφίεσή του (και επισήμως ότι καθόταν πάνω στα κιγκλιδώματα) οδήγησαν στην αποπομπή του από το στάδιο από τους υπευθύνους ασφαλείας.

Από την ώρα που το “παιδί με το βρακί” αποπέμφθηκε, οι γλετζέδες της γωνιάς αυτής δε σταμάτησαν να τραγουδούν ένα και μόνο σύνθημα: “Libérez le mec en slip” ή “λευτερώστε το παιδί με το βρακί”. Αυτό το σύνθημα έμελε να γίνει hashtag, να αφήσει την αγωνιστική εξέλιξη σε δεύτερη μοίρα για αρκετή ώρα και τελικά να κάνει το “παιδί με το βρακί” τον πραγματικό ήρωα της διοργάνωσης.

Τελικά, το “παιδί με το βρακί” αποθεώθηκε κατά τη λήξη του τουρνουά, καθώς οι δεκάδες θαμώνες της ίδιας γωνίας των αποθέωσαν κατά την έξοδό τους από το στάδιο, όπου τους περίμενε!

Αυτή είναι βέβαια μια αθλητική κουλτούρα λίγο …διαφορετική απ’ ό,τι έχει συνδεθεί με την κερκίδα στην ελληνική συνείδηση.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση