Press "Enter" to skip to content

Το σκάφος του Publica είναι έτοιμο. Άντε να λύσουμε!

Τι κοινό μπορεί να έχει μια σειρά φανταστικών χαρακτήρων, πίσω από τους οποίους βρίσκονται πραγματικοί άνθρωποι, ώστε να θέλουν να εκφραστούν δημόσια σχεδόν για τα πάντα; Αυτή την απάντηση δίνει η ιστοσελίδα που επισκέπτεστε και σήμερα κάνει τα πρώτα της βήματα στον ωκεανό του διαδικτύου, έχοντας για πανί της την όρεξη και το μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων που γνωρίστηκαν πριν πολλά χρόνια κι ελπίζουν και μετά από αυτό να συνεχίσουν να γνωρίζονται για πολλά ακόμα, αλλά σίγουρα μια σπασμένη πυξίδα και ένα σκισμένο χάρτη.

Καλά καταλάβατε, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι σαλπάραμε σήμερα. Ξέρουμε γιατί σαλπάρουμε αλλά σίγουρα δεν ξέρουμε για πού τραβάμε, αυτό θα το δείξει το ίδιο το ταξίδι και η ευχή μας είναι “βοήθα καλέ μου, μη φαγωθούμε μεταξύ μας”. Σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αυτό θα έχει πλάκα, γιατί θα φροντίσουμε να το κάνουμε δημόσια, όπως το λέει και το όνομα του σκάφους μας, “Publica”.

Η πηγή έμπνευσης για μια τέτοια κίνηση προήλθε από ιδιωτικές-ομαδικές συζητήσεις όπου καταλάβαμε ότι η ένωση των διαφορετικών τρόπων που σκεφτόμαστε και η δημοσιοποίηση όσων σκεφτόμασταν και ανταλάσσαμε μεταξύ μας μπορεί να φτιάξει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Όχι, δεν είμαστε ούτε δημοσιογράφοι, ούτε επαγγελματίες, ούτε θα διεκδικήσουμε κάποιο βραβείο. Απλά γουστάρουμε ο ένας τον άλλον και πιστεύουμε ότι δεν είμαστε τόσο μοναδικοί ώστε να μη γουστάρουν κι άλλοι ακόμα μαζί μας τα ίδια πράγματα.

Βασική αιτία της ανταλλαγής απόψεων ήταν ο τρόπος που βρίσκαμε πολλά πράγματα από ‘δω κι από ‘κει σ’αυτό τον ωκεανό του διαδικτύου. Απαραίτητος πάντα ήταν ο σχολιασμός τους, ένας διαφορετικός τρόπος που θέλαμε να τα δούμε να παρουσιάζονται. Θέλαμε ένα δικό μας τρόπο, μια δική μας πινελιά που δεν υπήρχε κάπου με τρόπο που να μας καλύπτει.

Ο Franck Underwood, σε μια από τις πιο γνωστές ατάκες του στο House of Cards λέει: “αν δε σ’αρέσουν οι κανόνες του παιχνιδιού, τότε αναποδογύρισε το τραπέζι”. Σίγουρα, εμείς δε μπορούμε να αλλάξουμε το διαδίκτυο και μ’αυτή την έννοια δεν αναποδογυρίζουμε κανένα τραπέζι. Όμως δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να καθόμαστε σε άλλα τραπέζια. Για το λόγο αυτό κάνουμε ένα παιχνίδι με δικούς μας κανόνες και σας καλούμε να καθήσετε μαζί μας, για όσο αντέχετε και για όσο πραγματικά γουστάρετε. Πιστεύουμε ότι πολλοί από εσάς θα γουστάρετε γι’αυτό και φτιάχνουμε σήμερα τους δικούς μας κανόνες.

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα το δικό μας ταξίδι και οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Η συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων μπορεί να κάνει αυτό το σκάφος το δικό μας και δικό σας καταφύγιο, ανταλλαγής απόψεων, ιδεών αλλά και ανακάλυψης νέων πραγμάτων. Ελπίζουμε να πάμε κάπου, την κατεύθυνση δεν την ξέρουμε, αλλά ελπίζουμε να είναι μακριά κι ελπίζουμε η διαδρομή να είναι ωραία!

Άντε να λύσουμε!!!